Almás tallérok
Hozzávalók: 15 dkg búzadara, 3 csapott teáskanál sütőpor, 1 tasak vaniliás deszertöntet, 1 evőkanál cukor, 1 csomag vaniliás cukor 1 tojás, 1,5 dl tej, 2 alma. A szószhoz: 1,5 dl tejszín, 1 csomag vaniliás cukor, 1 kiskanál tojáslikőr
A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Az alma kivitelével hozzáadunk minden hozzávalót, és alaposan összedolgozzuk. Az almát megmossuk, szárazra töröljük, a magházat kiszúrjuk, és fél cm vékony szeletekre vágjuk. A szószhoz a tejszínben jól elkeverjük a vaniliás cukrot és a tojáslikőrt. Egy serpenyőben közepes lángon felmelegítünk 3 evőkanál segítségével rákenjük a tésztát, és mindkét oldalon aranybarnára sütjjük. A forró tallérokat a szósszal és ízlés szerint fahéjas porcukorral tálaljuk.