Gyümölcsös-csokis kuglóf
Hozzávalók: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 40 dkg liszt, 4 tojássárgája 3 dl tejszín, 1 kiskanál fahéj, 1 kiskanál szegfűszeg, 10 dkg étcsokoládé, 3 dkg élesztő, 5 dkg díó, 5 dkg mogyoró, 10 dkg aszalt gyümölcs, 1 citrom, 1 narancs, késhegynyi vanilia
A csokoládét, a diót, mogyorót és az aszalt gyümölcsöt apró darabokra vágjuk. Az élesztőt kevés langyos tejszínnel összekeverjük, megszórjuk cukorral és felfuttatjuk. A vajat krémesre keverjük a cukorral, vaniliával, a citrom és a narancs reszelt héjával. Hozzáadjuk a tojásokat a tejszínt. A lisztet elkeverjük a fahájjal, szegfűszeggel és a maradék tejszínnel, majd jól összedolgozzuk. A tésztába keverjük az apróra vágott csokoládét, diót, mogyorót és aszalt gyümölcsöt. Kivajazott. kilisztezett kagylóformába öntjük, kelesztjük, és előmelegített sütőben 170 C-on kb. 50-60 percet sütjük. Tűvel ellenőrizhetjük, hogy átsült-e. Pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítva hagyjuk kihülni.