Áfonya torta
Hozzávalók: 6 toás, 20 dkg cukor, 5 dkg vaj, 6 evőkanál áfonyalekvár, 0,5 dl áfonyalikőr, 0,5 csomag sütőpor, 20 dkg liszt, vaj, liszt a forma kikenéséhez, beszórásához, 8 dkg fehér csokoládé a tálaláshoz, friss menta a díszítéshez
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd beleforgatjuk a puha vajat, az áfonyalekvárt, meglocsoljuk áfonyalikőrrel, és rászórjuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lezítjuk, majd vajazott-lisztezett négyszögletes tortaformába öntjük, elígazitjuk, és 180 C-os sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült kihűtjük, majd hosszabb háromszögekre vágva tálaljuk, körbeszórjuk reszelt fehércsokoládéval, és friss mentával díszítjük.