Tarka keksz
Hozzávalók: 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 citrom reszelt héja, 1 tojássárgája, 30 dkg liszt, 2 csomag vanílás cukor, 3 dkg kakaópor
A vajat a cukorral a citromhéjjal, és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük, és az egyikbe belegyúrunk 3 dkg kakaópor, a másikba pedig a 2 csomag vaníliás cukrot. A kétféle tésztából rudakat sodrunk és összefonunk 2 kakaós és 1 vaníliás, majd 2 vaníliás és 1 kakaós rudat. Ez elkészült rudakat húsdarálóra szerelt, tetszés szerinti formákon átnyomjuk, 4-5 cm hosszúságú darabokra vágjuk, és sűtőpapírral bélelt sűtőlemezre tesszük. 180 C-ra előmlegített sütőben világosra sütjük.