Csokoládés piskótatekercs narancslekvárral
Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás 12 dkg cukor, 1 narancs, 13 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 20 dkg narancslekvár
a tojássárgákaat a cukor felével és a narancs reszelt héjával hebosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport. Összekeverjük. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztához keverjük. Kivajazott, kiliszetezett, téglalap alakú formába töltjük és előmelegített sütőben 160 C-on 15-20 percig sütjük. A megsült lapot óvatosan konyharuhára borítjuk, feltekerjük és hagyjuk kihűlni. Ha meghűlt szétnyitjuk, megkenjük a narancslekvárral és vigyázva feltekerjük, majd felszeleteljük.