Aszalt gyümölcs hab
Hozzávalók: 30 dkg aszalt gyümölcs vegyesen, az ízlés szerint, 6 dl tejszín, 2 csomag habfixáló, 6 evőkanál porcukor, 1 kiskanál vaniliaaroma, 2 evőkanál zselatinpor, pár szem aszalt szilva a tálaláshoz, friss citromfű vagy menta a díszítéshez
A vegyes aszalt gyümölcsöt éles késsel kisebb darabokra vagdaljuk, majd a hideg habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és belekeverjük az előkészített gyümöllcsöket, a porcukrot, a vaniliaaromát, a fél deci forró vízben feloldott zselatint. Ezután vízzel kiödlített kicsi muffinformákba öntjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd a gyümölcsös habot kiborítjuk belőle, forró vízbe mártott éles késsel félbevágjuk, tányérra állítjuk, és aszalt szilvával, friss citromfűvel vagy mentával díszítjük.