tuti receptek

Házisüteményektől a sós süteményeken, desszerteken át a fagylaltokig. A receptek feltöltés alatt


Mazsolás császármorzsa

Hozzávalók: 5 tojás, 20 dkg cukor, 8 dl tej, 20 dkg búzadara, 30 dkg liszt, 1 citrom reszelt héja, 8 dkg mazsola, 8 dkf vaj a sütéshez, vaniliás cukor a tálaláshoz

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a puha vajjal, a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd a tejjel összekeverjük, keverve beleszórjuk a búzadarás lisztet a reszelt citromhéjat, a mazsolát, és 20 percet állni hagyjuk, hogy a darszemek megduzzadjanak. Ekkor a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk, és a forró vajra öntjük. Ha a császármorzsa alja elkezd pirulni, lapos fakanállal nagyobb darabokra szaggatjuk, és lassú tűzön, néha átforgatva pirosra sütjük. A dara teljes megpuhulása kb. 15-20 percet vesz igénybe. Ha elkészült, forrón tálaljuk és megszórjuk vaníliás porcukorral.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 299
Tegnapi: 47
Heti: 412
Havi: 3 006
Össz.: 811 017

Látogatottság növelés
Oldal: Mazsolás császármorzsa
tuti receptek - © 2008 - 2024 - konyvesrecepteket.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »