Mazsolás császármorzsa
Hozzávalók: 5 tojás, 20 dkg cukor, 8 dl tej, 20 dkg búzadara, 30 dkg liszt, 1 citrom reszelt héja, 8 dkg mazsola, 8 dkf vaj a sütéshez, vaniliás cukor a tálaláshoz
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a puha vajjal, a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd a tejjel összekeverjük, keverve beleszórjuk a búzadarás lisztet a reszelt citromhéjat, a mazsolát, és 20 percet állni hagyjuk, hogy a darszemek megduzzadjanak. Ekkor a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk, és a forró vajra öntjük. Ha a császármorzsa alja elkezd pirulni, lapos fakanállal nagyobb darabokra szaggatjuk, és lassú tűzön, néha átforgatva pirosra sütjük. A dara teljes megpuhulása kb. 15-20 percet vesz igénybe. Ha elkészült, forrón tálaljuk és megszórjuk vaníliás porcukorral.