Fánk sütőben
Hozzávalók: 4 dkg élesztő, 5 evőkanál tej, 5 dkg cukor, 35 dkg liszt, 30 dkg főtt áttört burgonya, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, 6 dkg margarin, szilvalekvár vagy bármilyen sütéssálló lekvár a töltelékhez
Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a tejben 1 evőkanál cukor hozzáadásával. A lisztet elkeverjük a kihűlt burgonyával, hozzáadjuk a többi hozzávalót (a lekvár kivételével), végül a felfutatott élesztőt. Kelt tésztát dagasztunk belőle, 1 órát kelesztjük.
2. Fél cm vastagra nyújtjuk, és 5 cm átméröjű kiszúróval korongokat szaggatunk belőle. Két korongot összeragasztunk lekvárral úgy hogy a lekvár csak a közepére menjen.Óvatosan összenyomkodjuk, és kis zsömléket formázunk belőle.
3. Lisztezett tepsibe rakjuk, őket kellő távolságra, még 10 percig kelesztjük. Lekenni nem szükséges, mert a burgonyától szép színt kap. ELőmelegített sütőben 220 C-on kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük, így tálaljuk.