Barackos tésztafelfújt
Hozzávalók: 600 ml tej, 1/2 teáskanál só, 250 gramm hosszúmetélt, 60 gramm margarin, 500 gramm túró, 1 tasak vaníliás puding, 4 tojássárgája, 4 tojásfehérje, 1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál citrom aroma, 60 gramm cukor, 460 gramm sárgabarack befőtt
Díszítéshez: porcukor
1. Egy hőálló tálat (kb. 22x30 cm) kivajazunk.
2. A tejet a sóval egy főzőedényben felforraljuk, felolvasztjuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tésztát és megfőzzük. Ha a tészta megfőtt leszűrjűk, és a túrót a még forró tésztához keverjük.
3. A pudingport. a tojássárgáját, a vanilíáscukrot és az aromát a masszához adjuk. A tojásfehérjét a cukrot fokozatosan hozzáadása mellett kemény habbá verjük. A lecsöpögtetett barackbefőtett a tojáshabhoz forgatjuk, és az egészet a tésztához keverjük.
4. Végül a masszát az előkészített formában elosztjuk, a sütőformát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő kb. 40 perc
5. A megsült süteményt porcukorral hintjük, és még melegen tálaljuk.