Barackos hullámok
Hozzávalók a tésztához: 100 gramm búzaliszt, 1 kiskanál sütőpor, 25 gramm keményitő, 70 gramm porcukor, 60 gramm margarin, 3 tojás, 1 teáskanál citrom aroma, 1 csomag vaníliás cukor
Mázhoz: 150 gramm kefír, 150 ml habtejszín, 80 gramm porcukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 tojás,
Ezenkivül: 4 nektarin, porcukor
Elkészítés:
1. A nektarint megmossuk, a magot eltávolítjuk. A sütőformát (26 cm átmérőjű) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
2. A liszteta sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk .hozzáadjuk a többi hozzávalót a fenti sorrendben és konyhai robotgéppel (keverő spirállal) sima tésztává keverjük. A masszát a sütőformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A nektarint hasábokra vágjuk és a süteményen egyenletesen elosztjuk.
3. A mázhoz a hozzávalókat egy keverőedényben összekeverjük, és a tortán elsimitjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés kb. 180 C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő kb. 40-45 perc
4. A megsüt süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.