Borzas sütemény
Hozzávalók: 2 tojásfehérje, csipetnyi borkősav, 1 dl méz, (melegített, hogy jó folyós legyen), 4 dkg kukorica vagy zabpehely, 1 dkg apróra vágott datolya, 1 dkg apróra vágott dió, 1 teáskanál vaníliaaroma vagy vaníliás cukor
Adjuk a tojások fehérjéhez a borkősavat, és verjük kemény habbá. Vékony sugárban fokozatosan adagoljuk hozzá a mézet. Közben folyamatosan keverjük. Egy nagy tálban keverjük össze a zabpelyhet (kukoricapelyhet), a datolyát és a diót, majd óvatosan adjuk hozzá a kemény, mézes habot, majd a vaníliát. A tésztából teáskanállal rakjunk kis halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kb. 1 cm távolságra. ELőmelegített sütőben 175 C-on, 15 percig süssük. Csak akkor vegyük ki a kész süteményeket a tepsiből, ha már kihűltek.