Diós kuglóf
Hozzávalók: 5 tojás, 18 dkg cukor, 5 dkg vaj, 1/2 csomag sütőpor, 5 ek. liszt, 4 ek. darált dió, vaj, liszt a kuglófforma kikenéséhez, beszórásához, 1 kis üveg baracklekvár, porcukor a tálaláshoz, friss menta a díszítéséhez
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral, a puha vajjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, majd a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazán összeforgatju. Végül a habos masszát vajazott, lisztezett kulófformába öntjük, és 170 C-os sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült a diós kuglóf, rácsra borítva kihűtjük majd megszórjuk porcukorral, friss mentával díszítjük, külön kis edénykében baracklekvárt kínálunk mellé, és cikkekre vágva kináljuk.