Meggyes-vaníliás álom
Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt, 2 kiskanál sütőpor, 15 dkg cukor, 0,5 kiskanál vanília, 2 tojás. A tetejére: 300 ml mascarpone, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 dl tejszín, 30 dkg magozott meggy, 1 citrom
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, tojást és az apró darabokra tört vajat. Sima tésztává gyúrjuk, fóliába csomagolva kb. 30 percet pihentetjük. A sütőt 170 C-on előmelegítjük. Kivajazun, kilisztezünk egy sütőformá, méretre nyújtjuk a tésztá és kb. 10-15 percig sütjük.A töltelékhez összekeverjük a mascarponét a tejszínnel, a citrom reszelt héjával és a vaníliás pudingporral. A lecsöpögtetett, kimagozott meggyet a töltelékbe forgatjuk. A masszát a tésztára símitjuk és kb. 20 percig sütük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.