Áfonyás almatorta
A tésztához a lisztet, a fűszert és a sót összekeverjük, beledolgozzuk a darabokra vágott margarint. Finomra morzsoljuk, belegyúrjuk a porcukrot is. A tojássárgáját 1 evőkanál vízzel elkeverjük, a tésztához öntjük, összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Az almát gerezdekre szeljük, hozzáadjuk az áfonyát. A cukrot összekeverjük a fahéjjal és a szerecsendióval, 1 evőkanállal félreteszünk belőle, a többit a gyümölcsökhöz adjuk. A tésztát méretre vágott sütőpapíron 30 cm átmérőjű lappá nyújtjuk. Bekenjük tojásfehérjével, és a tepsibe emeljük. A gyümölcskeveréket a tészta közepére rakjuk, a peremén egy 10 cm-es sávot szabadon hagyunk. A tészta szélét a töltelékre hajtjuk, a külső oldalát tojásfehérjével bekenjük, és rászórjuk a félretett fahéjas-cukros keveréket. 30-35 percig sütjük, amíg megpirul és az almák is megpuhulnak.