Amaretto-krémes torta
Hozzávalók: 8 egész tojás, 15 dkg cukor, 16 dkg liszt, 25 dkg mogyoró, 50 dkg mascarpone, 4 dl tejszín, porcukor, 1 dl amaretto likőr, 20 dkg mogyoró, 2 kis tasak zselatin
A 8 tojásból, a cukorból és a lisztből piskótatésztát készítünk, tortaformába öntjük, majd megsütjük. A mogyorót forrásban lévő vízbe tesszük, 3-4 percig főzzük, leszürjük, kihűtjük, a héját leszedjük, és morzsában, vagy fóliával letakarva, klopfolóval összetörjük. A krémsajtot keverőtálban kevés tejszínnel keverjük. 3 dl tejszínt kemény habbá verünk, és elkeverjük a krémsajttal. A krémet két egyforma részre osztjuk. Az egyik részbe keverjük az amaretto likőrt és az összetört mogyoró negyedét, s kevés porcukorral ízesítjük. A másik felébe keverjük bele a mogyorókrémet. Közben kis víz hozzáadásával felolvasztjuk a zselatint, és elfelezve mindkét krémbe külön-külön alaposan belekeverjük. A kész piskótatésztát vágjuk két egyforma magasságú körre. Az első lapot kenjük a tetejére és a torta oldalára a likörös krémet. Szórjuk meg mindenhol az oldalán is az összetört mogyoróval. A tetejét tejszínhabrózsákkal és egész mogyoróval díszítjük.