Diós csillagok
Hozzávalók: 17 dkg liszt, 12 dkg margarin, 6 dkg kristálycukor vagy porcukor, 10 dkg darált dió, 1 tojássárgája, 1 evőkanál mandulalikőr, 1,5 teáskanál fahéj, késhegynyi szegfűbors, ánizs és koriander. Az öntethez: 7 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé
A tészta hozzávalóit egy nagyobb tálban összekeverjük, és hűtőszekrényben kb. 2 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, és csillagokat vagy más tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. A formázott tésztát sütőpapírral kibélelt lapos tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 200 C-on kb. 10 perc alatt készre sütjük. Elkészítjük a mázat a porcukrot összekeverjük a citromlével, és a kihűlt csillagokra kenjük.