Budai-szelet
Hozzűvalók: A tésztához: 35 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 1 dl tej, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1/2 pohár tejföl. A krémhez: 15 dkg kristálycukor. 0,5 dl tej, 3 evőkanál rétesliszt, 20 dkg vaj. A tetejére: 10 dkg étcsokoládé, kevés vaj
A tészta összes hozzávalóit egy nagy tálba tesszük és alaposan összegyúrjuk. 20 percre félretesszük pihenni, majd kettévesszük, vákonyra nyújtuk és vajazott, lisztezett tepsi hátulján aranysárgára sütjük. A krémhez a lisztet 2 evőkanál cukorral és kevés tejjel simára keverjük. 10 dkg cukrot egy száraz lábasba megkaramelizálunk, felöntjük a tejjel és összeforraljuk, hogy a karamell teljesen felolvadjon. A karamelles tejet folyamatos keverés közben lassan hozzáöntjük a lisztes péohez, majd sűrű krémmé főzzük. A maradék 5 dkg cukrot habosra keverjük a lágy vajjal, és ha a karamelles krém teljesen kihűlt, hozzákeverjük. A megsűlt lapokat megtöltjük a karamellkrémmel. A tetejére csokimázat kenünk.