Mandarinos puding szelet
Hozzávalók: Tésztához: 175 gramm búzaliszt, 1/2 tasak sütőpor, 150 gramm porcukor, 80 ml napraforgó olaj, 1 tasak vaníliás cukor, 100 ml víz, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 2 tojás (közepes méretű)
Töltelékhez: 475 gramm mandarin friss vagy konzerve (gerezdekre szedve) 300 ml tejszín, 1 tasak vaníliás pudingpor, 100 gramm porcukor
Ezenkívül: 100 gramm kókuszreszelék, 1 tojás (közepes méretű) 60 gramm porcukor, 3 evőkanál tej
1. A mandarint megpucoljuk, gerezdekre szedjük. Ha konzerv gyümölcsöt használunk jól lecseptetjük. A tésztához a vizet a szódabikarbónával elkeverjük. A tepsit (20x28 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppek sima tésztává keverjük.
3. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 C
Légkeveréses kb. 160 C
Gáz kb. 2-3 fokozat
Sütési idő kb. 18 perc
4. A megsült, de még meleg tésztán a lecsöpögtetett mandarint elosztjuk. A pudingport a tejszínnel és a cukorral elkeverjük, majd a mandarin rétegen elsimitjuk.
5. A kókuszreszeléket a tojással, a cukorral és a tejjel elkeverjük, majd egyenletesen a süteményre csurgatjuk. A tepsit visszatoljuk a sütőbe, és a süteményt készre sürjük. Sütési idő kb. 20 perc.