Csokis-mandulás ropogós
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 1 teáskanál sütőpor, 20 dkg margarin, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg barnacukor, 2 tojás, 20 dkg étcsokoládé apróra vágva, 1 kiskanál őrölt fahéj, 2 csomag vaníliás cukor, 15 dkg mandula (durávára vágott vagy szeletelt), csipet só
A margarint és a kétféle cukrot az egész tojásokkal elkeverjük, hozzáadjuk a fele aprított csokit és a mandulát. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval meg a vaníliás cukorral, és lazán a masszába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat teszünk egymástól kb. 3 cm-nyi távolságra, mert sútés közben szétterül a tészta. Előmelegített sütőben 190 C-on 8-10 perc alatt készre sütjük. Fémdobozban tárolva sokáig ropogós marad.