Diós linzer
Hozzávalók: 15 dkg liszt, 1 csapott kávéskanál sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 6,5 dkg cukor, 6,5 dkg maragarin, 2 kanál lekvár. A tetejére: 5 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 10 dkg darálr dió, 2 dl víz
Az összes hozzávalót rugalmas tésztává gyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tetszőleges ízű lekvárral vékonyan megkenjük. A margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet összefőzzük., majd belekeverjük a diót, és sűrű a masszát a tészta tetejére simítjuk. Előmelegített sütőben, 180 C-on 10-15 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt háromszögekre szeleteljük.