Házi képviselőfánk
Hozzávalók: 2 dl víz, 10 dkg sertészsír, 16 dkg liszt, 2 tojás, 2-3 tojásfehérje. A krémhez: 3 dl tej, 5 evőkanál cukor, 3 tojás, 4 evőkanál liszt, vaniliás porcukor a tálaláshoz
A vizet a zsírral felforraljuk, majd beleszórjuk a lisztet, és közepes tüzőn keverve addig főzzük, míg a lisztmassza elválik az edény falától. Ezután kicsit kihűtjük, majd egyesével elkeverve hozzáadjuk az egész tojásokat és a tojásfehérjéket. Most a tésztát habzsákba kanalazzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe dió nagyságú rózsákat nyomunk belőle egymástól 4-5 centire, mert sülés közben megnőnek. Végül 180 C-os sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjü. Ha elkészültek a fánkok, kihütjük, és közben elkészítjük a krémet. A tejet simára keverjük, és keverve a tejhez öntjük. Ha lassú tűzön besűrűsödött a krém, lehúzzuk a tűzről, és beleforgatjuk a kemény tojásfehérjehabot. Végül a fánkokat kicsi kalapokat vágunk, a langyosra hűlt krémet habzsákba kanalazzuk, megtöltjük vele a kalapjukat, hűtőben lehűtjük, és vaniliás porcukorral megszórva kínáljuk.