Mézes zserbó
Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg liszt, 5 dkg margarin, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 tojás, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál langyos méz. A krémhez : 5 dl tej, 5 evőkanál liszt, 25 dkg rama, 25 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 2 csomag vaníliás cukor
A tésztához összemorzsoluk a lisztet a margarinnal, majd beletesszük a többi hozzávalót és alaposan összegyúrjuk. Három részre osztjuk és egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsit lefordítjuk, és a hátoldalán - melyre sűtőpapírt terítünk, vagy alaposan vajazzuk és lisztezzük - aranybarnára sütjük a tésztalapokat. A kész tésztalapokat félretesszük. A krémhez egy lábasban simára keverjük a lisztet a tejjel, majd sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A margarinta cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt lisztes masszát. Alaposan összevegyítjük, majd két részre vesszük. Az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot, a másikba pedig a kakaóport. A lapokat megtöltjük először a kakaóa krémmel, melyre rátesszük a második tésztalapot, melyet megkenünk a vaníliás krémmel és befedjük az utolsó tésztalappal. A tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk (ezt akár el is hagyhatjuk). Alufóliával vagy folpakkal lefedve hűvös helyre tesszük. Másnapra megpuhul és könnyen szeletelhető lesz.