Gundel palacsinta
Hozzávalók: 8 palacsinta. A töltelékhez: 1 dl tejszín, 5 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 2 kávéskanál cukrozott narancshéj, 5 dkg mazsola, 1 evőkanál rum. Az öntethez: 2 dl tej, 1 dl tejszín, 10 dkg cukor, 10 dkg étcsokoládé, 2 tojássárgája, 2 dkg vaj, 2 evőkanál rum
A töltelékhez a tejszínt lassú tűzön felforraljuk, hozzáadjuk a diót, cukrot, mazsolát, cukrozott narancshéjat, rumot. Lassú tüzőn folyamatosan kevergetve egy percig forraljuk. A palacsintákat egyenként megkenjük a töltlékkel és négy rét hajtjuk. Az öntethez a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral. A tejben lassú tűzön megolvasztjuk a darabokra tördelt csokoládét, vajat, majd hozzáöntjük a rumot és a tejszínt. Állandó keverés melett ráöntjük a tojásos cukrot és felmelegítjük. A forró mártással meglocsoljuk a palacsintákat és azonnal tálaljuk.