Mákos szuszoga
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg búzadara, 7 dl víz, 1 kiskanál só, 20 dkg darált mák, 20 dkg cukor, 1 dl olaj
A lisztet a búzadarával összekeverjük, majd forrásban sós vízbe szórjuk és lassú tűzön keverve addig főzzük, míg sűrű liszetes pépet kapunk. Ekkor olajozott tányérra szedjük, majd a darált mákot a cukorral összekeverjük. Ezután egy tepsit kiolajozunk, egy evőkanalat olajba mártunk, és a tepsi aljába egy tésztát szaggatunk vele. A következő réteg a cukros mák, majd megint egy sor tészta következik, míg minden hozzávaló elfogy. Fontos, hogy a tetejére cukros mákot szórunk. Végül 160 C-os sütőben 25-30 pers alatt pirosra sütjük. Ha elkészült a mákos szuszoga, 10 percet pihentetjük, majd melegen tálaljuk.