tuti receptek

Házisüteményektől a sós süteményeken, desszerteken át a fagylaltokig. A receptek feltöltés alatt

Szilvalekváros kalács

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 csomag élesztő,1 jó csipet só, 4 evőkanál cukor, 2 tojás, meleg tej, 5 dkg vaj, 4 evőkanál házi szilvalekvár. 0,5 dl szilvapálinka, 1 tojás a kenéshez, vaníliás porcukor a tálaláshoz

A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk az élesztőt, a sót, a cukrot, a tojásokat és annyi tejet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk az olvasztott vajjal, hólyagósra dagasztjuk, és konyharuhával letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük. A töltelékhez a szilvalekvárt a szilvápálinkával elkeverjük. A kelt tésztát lisztezett gyúródeszkán finoman átgyúrjuk, majd félujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a szilvalekvárral felgöngyöljük. Ezután újból kelesztjük, megkenjük a simára kevert tojással, és 170 C-os sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük. Ha a kalács teteje piros, de a közepe még nem sült meg, takarja le két réteg alufóliával, és 150 C-on 15-20 percig süssük. Ha elkészült a szilvalekváros kalács, langyosra hűtjük, és ujjnyi vastag szeletekre vágva kínáljuk. Ízlés szerint vaníliás cukorral megszórhatjuk.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 318
Tegnapi: 47
Heti: 431
Havi: 3 025
Össz.: 811 036

Látogatottság növelés
Oldal: Szilvalekváros kalács
tuti receptek - © 2008 - 2024 - konyvesrecepteket.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »