Lekváros-diós aprósütemény
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 20 dkg cukor, 1 tojás, 5 dkg vaj vagy mmargarin, kb. 10 dkg baracklekvár. A megkenéshez: 1 tojás. A díszítéshez: cukros darált dió
A tojást a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet, és annyi lekvárral gyúrjuk össze, hogy jól nyújtható legyen. Rövid ideig hideg helyen pihentetjük, majd lisztezett deszkán fél centinél vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, virág formájú süteményformával kiszúrjuk, megkenjük a felvert tojással, belemártjuk a cukros darált dióba, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 180 C-on megsütjük.