tuti receptek

Házisüteményektől a sós süteményeken, desszerteken át a fagylaltokig. A receptek feltöltés alatt

Kelt rebarbarás lepény

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 jó csipet só, 3 evőkanál cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 tojássárgája, 1 csomag élesztő, langyos tej, 5 dkg vaj, liszt a tepsi kikenéséhez, beszórásához. A tetejére: 70 dkg rebarbara, 1 citrom, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1 kis pohár natúr joghurt

A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a reszelt citrom héját, a tojássárgákat, az élesztőt, és annyi tejet, hogy könnyen gyúrható tészát kapjunk. Ezután meglocsoljuk az olvasztott vajjal, hólyagosra dagasztjuk, és langyos helyen konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük. Közben a meghámozott rebarbarát kisebb darabokra vágjuk, enyhén cukros vízben roppanosra főzzük, és leszűrjük. Ezután rátesszük a citromhéjat, megszórjuk 10 deka cukorral, és lazán összekeevrjük. A kelt tésztát lisztezett gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjuk vele bélelni egy vajazott-lisztezett tepsi alját, majd újból kelesztjük , és 180 C-os sütőben 10 percet elősütjük. Ezután elosztjuk rajta a cukros rebarbarát, ráöntjük a 10 deka cukorral összekevert tojást, joghurtot, és a forró sütőbe visszatéve 25-30 perc alatt megsütjük. Ha elkészült a rebarbarás lepény, 10 percet pihentetjük, és éles késsel felvágva tálaljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk vaníliás porcukorral.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 167
Tegnapi: 47
Heti: 280
Havi: 2 874
Össz.: 810 885

Látogatottság növelés
Oldal: Kelt rebarbarás lepény
tuti receptek - © 2008 - 2024 - konyvesrecepteket.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »