Kelt rebarbarás lepény
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 jó csipet só, 3 evőkanál cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 tojássárgája, 1 csomag élesztő, langyos tej, 5 dkg vaj, liszt a tepsi kikenéséhez, beszórásához. A tetejére: 70 dkg rebarbara, 1 citrom, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1 kis pohár natúr joghurt
A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a reszelt citrom héját, a tojássárgákat, az élesztőt, és annyi tejet, hogy könnyen gyúrható tészát kapjunk. Ezután meglocsoljuk az olvasztott vajjal, hólyagosra dagasztjuk, és langyos helyen konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük. Közben a meghámozott rebarbarát kisebb darabokra vágjuk, enyhén cukros vízben roppanosra főzzük, és leszűrjük. Ezután rátesszük a citromhéjat, megszórjuk 10 deka cukorral, és lazán összekeevrjük. A kelt tésztát lisztezett gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjuk vele bélelni egy vajazott-lisztezett tepsi alját, majd újból kelesztjük , és 180 C-os sütőben 10 percet elősütjük. Ezután elosztjuk rajta a cukros rebarbarát, ráöntjük a 10 deka cukorral összekevert tojást, joghurtot, és a forró sütőbe visszatéve 25-30 perc alatt megsütjük. Ha elkészült a rebarbarás lepény, 10 percet pihentetjük, és éles késsel felvágva tálaljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk vaníliás porcukorral.