Eper fagylalt
Hozzávalók: 3 tojássárgája, 2,5 dl tej, 5 dl tejszín, 10 dkg cukor, 20 dkg eper, 1 teáskanál vanília esszencia (de a vanília rúd még finomabb), 1 csipetnyi só
A megtisztított epret a cukor felével (5 dkg) összekevrjük. Egy másik edényben a tojássárgáját, a tejet, a sót és a maradék cukrot elkeverjük, és lassú tűzőn állandó kevergetés mellett melegítjük. Mielőtt felforrna, húzzuk félre a tűzről. A keveréket langyosra hűtjük, majd betesszük 1-2 órára a hűtőbe. Ha már lehűlt, hozzáadjuk a vaníliát és a cukros epret, jól összedolgozzuk és betesszük a mélyhütőbe. Pár óra alatt megfagy, és készíthetünk belőle fagylaltkelyheket.