Csokis sárgarépasütemény
Hozzávalók: 6 tojás, 20 dkg cukor 3 dkg vaj, 2 reszelt sárgarépa, csomag sütőpor, 8 ek. liszt, vaj, liszt a forma kikenéshez, beszórásához, 10 dkg étcsokoládé, 8 gombóc csokoládé fagylalt, porcukor a tálaláshoz
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral, a puha vajjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Ezután vajazott, lisztezett kerek tepsibe öntjük, elígazitjuk, és 180 C-os sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha elkészült a sárgarépasütemény, kihütjük, majd tálaláskor meglocsoljuk vízgőz felett megolvasztott étcsokoládéval, ha megdermedt, forró vízbe mártott késsel cikkekkre vágjuk, és 1-1 gombóc fagyit teszünk a tetejükre. Ízlés szerint megszórhatjuk vaníliás porcukorral.