Mandulás tallér
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 7,5 dl puha vaj, 1 teáskanál vaníliakivonat (vagy fél vaníliarúd kikapart magja), 10 dkg darált mandula, (vagy dió), 7,5 dkg méz, 6 teáskanál víz, 2 teáskanál tejszínhab. Dekoráció: szeletelt mandula
A lisztet keverjük el a sűtőporral. Hozzáadjuk a vajat, a mézet, a vizet, a tejszínt, a mandulát és sima tésztává gyúrjuk, majd 4 cm átmérőjű hengert formálunk belőle. Hűvős helyen hagyjuk pihenni egy órát. Apró pogácsaszaggatóval kiszagatjuk a tésztát, és sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt laposa tepsibe helyezzük. A kekszek tetejét megkenjük egy pici tejszínhabbal, és a tetejükre egy-egy forázott mandulát nyomunk. 180 C-ra előmelegített sütőben 0 percig sütjük, majd egy fémrácsra hagyjuk őket kihűlni.