Pizzás csiga
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, paradicsomszósz, oregánó, vegeta, só, bors, 50 dkg liszt, 2 dl tej, cukor, 2,5 dkg élesztő, 1,5 dl olaj, 30 dkg sajt, szalámi, tojás a kenéshez
Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát olajon megdínszteljük, rátöltjük a paradicsomszószt, megfűszerezzük oregánóval, kis vegetával, sóval, borssal, összeforraljuk, és ha kihűlt, már kenhetjük is a pizzatésztára. Az élesztőt felfutattjuk langyos, cukros tejjel, majd összedolgozzuk a sóval, az olajjal és a liszttel. Kinyújtjuk, és az előre elkészített pizzaszósszal megkenjük, rászórjuk az apróra vágott szálámit és a reszelt sajtot, majd feltekerjük. Kétujjnyi széles csíkokra szeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejére megkenjük a felvert tojással és hideg sütőben kezdjük el sütni.