tuti receptek

Házisüteményektől a sós süteményeken, desszerteken át a fagylaltokig. A receptek feltöltés alatt

Foltos pudingtorta

Hozzávalók a töltelékhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 40 gramm cukor, 350 ml tej, 150 ml habtejszín, 50 gramm étcsokoládé

Tésztához: 100 gramm margarin, 100 gramm cukor, 1 tasak vaniliáscukor, 2 tojás, 150 gramm búzaliszt, 1 csapott teáskanál sütőpor

Mázhoz: 3 púpos evőkanál sárgabaracklekvár

1. A kapcsos sütőformába (kb. 26 cm átmérőjű) sütőpapírt fektetünk. A pudingport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tej és a tejszín keverékével a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük a pudingot. Miközben a pudingot hagyjuk kihűlni, időnként megkeverjük. A sütőformát kivajazzuk,  sütőt előmelegítjük.

2. A tészta elkészítéséhez a margarint egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel habosra keverjük. A cukrot és a vaníllincukrot fokozatosan hozzáadjuk. A tojásokat egyenként fél percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és két réészletben a masszához szitáljuk. A tésztát a sütőformában egyenletesen elsímitjuk. A puding felét foltszerűen elosztjuk a tésztán, a másik feléhez hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, és a hézagokat ezzel töltjük fel.

3. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk és a süteményt megsütjük. 

Alsó és felsősütés: kb. 180 C

Légkeveréses: kb. 160 C

Gáz 3-4 fokozat

Sütési idő kb. 35 perc

Sütés után a süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

4. Végül a máz elkészítéséhez a sárgabaracklekvárt egy főrőedénybe tesszük, felfözzük, majd egyenletesen elsimítjuk a süteményen.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 173
Tegnapi: 470
Heti: 643
Havi: 3 055
Össz.: 781 674

Látogatottság növelés
Oldal: Foltos pudingtorta
tuti receptek - © 2008 - 2024 - konyvesrecepteket.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »