Foltos pudingtorta
Hozzávalók a töltelékhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 40 gramm cukor, 350 ml tej, 150 ml habtejszín, 50 gramm étcsokoládé
Tésztához: 100 gramm margarin, 100 gramm cukor, 1 tasak vaniliáscukor, 2 tojás, 150 gramm búzaliszt, 1 csapott teáskanál sütőpor
Mázhoz: 3 púpos evőkanál sárgabaracklekvár
1. A kapcsos sütőformába (kb. 26 cm átmérőjű) sütőpapírt fektetünk. A pudingport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tej és a tejszín keverékével a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük a pudingot. Miközben a pudingot hagyjuk kihűlni, időnként megkeverjük. A sütőformát kivajazzuk, sütőt előmelegítjük.
2. A tészta elkészítéséhez a margarint egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel habosra keverjük. A cukrot és a vaníllincukrot fokozatosan hozzáadjuk. A tojásokat egyenként fél percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és két réészletben a masszához szitáljuk. A tésztát a sütőformában egyenletesen elsímitjuk. A puding felét foltszerűen elosztjuk a tésztán, a másik feléhez hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, és a hézagokat ezzel töltjük fel.
3. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Alsó és felsősütés: kb. 180 C
Légkeveréses: kb. 160 C
Gáz 3-4 fokozat
Sütési idő kb. 35 perc
Sütés után a süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
4. Végül a máz elkészítéséhez a sárgabaracklekvárt egy főrőedénybe tesszük, felfözzük, majd egyenletesen elsimítjuk a süteményen.