Citromos szelet
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 egész tojás, 5 dkg Rama, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál cukor, 2 dkg szalakáli (esetleg szódabikarbóna vagy sütőpor), tej. A krémhez: 6 dl tej, 5 evőkanál cukor, 10 dkg Rama, 15 dkg porcukor, 1 citrom
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, beletesszük a többi hozzávalóit és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható, lágy tésztát kapjunk. A kész tésztát három részre vesszük, vékonyra nyújtjuk, és a tepsi vajazott, lisztezett hátlapján egyenként aranysárgára sütjük. A tejet a 2 evőkanál cukorral és a liszttel sűrűre főzzük. Ha kézi habverővel kevergetjük, nem lesz csomós. A lágy vajat a porcukorral habosra keverjük, és a teljesen kihúlt liszetes krémhez keverjük. A citrom héját belereszeljük és a levét belefacsarjuk. Alaposan kikeverjük, s a megsütött tésztalapokat megtöltjük a kész krémmel.