Házi túrós
Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 2 dkg élesztő, (1,5 dl langyos tejben felfuttatva), 6 tojás sárgája, 1 csipet só, 1 evőkanál cukor, A töltelékhez: 75 dkg túró, 3 evőkanál búzadara, 30 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 6 tojás fehérje kemény habbá verve
A lisztet morzsoljuk össze a margarinnal, majd öntsük hozzá a felfutatott élesztőt, adjuk hozzá a többi hozzávalóit és alaposan gyúrjuk össze. A kész tésztát osszuk ketté. A tészta egyik felét nyújtsuk tepsi nagyságúra és teritsük bele a kivajazott, kilisztezett tepsibe. A töltelék hozzávalóit keverjük alaposan össze. A legvégén tegyük hozzá a tojások kemény habbá vert fehérjét, és halmozzuk az előkészített tésztalapra. A tészta másik felét is nyújtjsuk ki, majd terítsük a túrós töltelék tetejére. Villával szúrkáljuk át a tésztát terítsük le konyharuhával és pihentessük kb. 1,5-2 órán át. 180 C-ra előmelegített sütőben süssük át kb. 30-35 perc alatt. Tálaláskor porcukorral szórjuk meg a tetejét.