Barackos tésztafelfujt
Hozzávalók: 600 ml tej, 1/2 teáskanál só, 250 gramm hosszúmetélt, 60 gramm margarin, 500 gramm túró, 1 tasak vaníliás pudingpor, 4 tojássárgája, 4 tojásfehérje, 1 tasak vanillincukor, 1 teáskanál citrom aroma, 60 gramm porcukor, 460 gramm sárgabarack befőtt,
Díszítéshez: porcukor
1. Egy hőálló tálat kivajazunk
2. A tejet a sóval egy főzőedényben felforralunk, felolvasztjuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tésztát és megfözzük. Ha a tészta megfőtt leszűrjük, és a túrót még forró tésztához keverjük.
3. A pudingport, a tojássárgáját, a vanillincukrot és az aromát a masszához adjuk. A tojásfehérjét a cukor fokozatos hozzáadása mellett kemény habbá verjük. A lecsöpögtetett barackbefőttet a tojáshabhoz forgatjuk, és az egészet a tésztához keverjük .
4. Végül a masszát előkészitett formában elosztjuk, a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felsősütés: kb. 170 C
Légkeveréses: kb. 150 C
Gáz : kb. 2-3 fokozat
Sütési idő kb. 40 perc
5. A megsült süteményt porcukorral hintjük, és még melegen tálaljuk.
Tipp: A felfújt gyümölcsszosszal különösen izletes