Foltos pudingtorta
Hozzávalók a töltelékhez: 1 tasak vaníliás puding, 40 gramm cukor, 350 ml tej, 150 ml tejszín, 50 gramm étcsokoládé
Tésztához: 100 gramm margarin, 100 gramm cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 tojás, 150 gramm búzaliszt, 1 csapott teáskanál sütőpor
Mázhoz: 3 púpos evőkanál sárgabaracklekvár
Elkészítés:
1. A kapcsos sütőformába (kb. 26 cm átmérőjű) sütőpapír fektetünk. A pudinport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a cukorot, majd a tej és a tejszín keverékével, a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük a pudingot. Miközben a pudingot hagyjuk kihűlni, időnként megkeverjük. A sütőformát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.
2. A tészta elkészítéséhez a margarint egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel habosra keverjük. A cukrot és a vaníliás cukrot fokozatosan hozzáadjuk. A tojásokat egyenként fél percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és két részletben a masszához szitáljuk. A tésztát a sütőformában egyenletesen elsimítjuk. A puding felét foltszerűen elosztjuk a tésztán, a másik feléhez hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, és hézagokat ezzel töltjük fel.
3. A dütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felsősütés: kb. 180 C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokkozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35 perc
Sütés után a süteményt a fprmában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
4. Végűl a máz elkészítéséhez a sárgabaracklekvárt egy főzőedénybe tesszük, felfőzzük, majd egyenletesen elsimitjuk a süteményen.