A kiolvadt tésztát 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk úgy, hogy 16 cm hosszú csíkokat kapjunk. Szorosan egymás mellett 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval 8-10 db korongot szúrunk ki. A tészta másik feléből kb. 0,5 cm vastag (de nem baj, ha picit vastagabbra sikeredik) és kb. 20 cm hosszú csíkokat vágunk. Ezeket a csíkokat lekenjük az étkezési keményítővel összekevert áfonyalekvárral. 2 csíkot a lekváros felével egymásra fordítjuk és megcsavarjuk. A korongokat lekenjük tojással, és ráhelyezzük a csavart koszorút.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 200 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűltek a koszorúk, közepükbe áfonyalekvárt teszünk, majd a porcukorral felvert tejszínnel és áfonyaszemekkel díszítjük.