tuti receptek

Házisüteményektől a sós süteményeken, desszerteken át a fagylaltokig. A receptek feltöltés alatt

Dr. Oetker torta

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta

Piskótához: 3 tojássárgája, 45 gramm porcukor, 1 csomag vaniliás cukor, 3 tojásfehérje, 1 csomag vanilíás pudingpor, 45 gramm cukor, 70 gramm búzaliszt

Krémhez: 6 lap zselatin, 500 ml tej, 6 evőkanál cukor, 3 teáskanál rum aroma, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál rum, 250 ml habtejszín

Bevontahoz: 250 gramm málna, 150 gramm porcukor, fél citrom leve, 300 ml víz, 1 tasak piros tortazselé, 1 tasak színtelen tortazselé

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük. A sütőformát (26 cm) sütőpapírral béleljük.

2. A leveles tésztát 3 mm vastag lappá nyújtjuk, majd egy 28 cm átmérőjü kört vágunk ki belőle. (A leveles tészta sütés közben veszít a méretéből, ezért készítjük nagyobb méretűre.) S lepot enyhén lisztezett tepsibe helyezzük, és a felületét villával több helyen megszurkáljuk. A maradék tésztából szív alakú formákat szaggatunk, a szíveket picit bevagdossuk, majd a tepsibe helyezzük.

3. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. A szíveket valamivel korábban, a sütési iső lejárta előtt kivesszük.

Alsó és felső sűtés: kb. 200 C (előmelegítve)

Légkeveréses: kb. 180 C (előmelegítve)

Gáz: 4-5 fokozat (előmelegítve)

Sütési idő kb. 12-15 perc

4. Piskóta: Egy keverőedényben a tojássárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét felverjük, a cukrot fokozatosan hozzáadjuk és a masszát kemény habbá verjük, úgy, hogy a késsel ejtett vágás látható maradjon. A tojássárgáját, a tojáshabra öntjük. A lisztet a pudingporral elkeverjük, a masszára szitáljuk, és az egészet óvatosan összekeverjük.

5. A masszát kettévesszük és egyenként a sütőformában egyenletesen alsímitjuk. A sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 C (előmelegítve)

Légkeveréses: kb. 180 C (előmelegítve)

Gáz: 4-5 fokozat (előmelegítve)

Sütési idő kb. 10 perc

Sütés után a piskótát azonnal egy-egy porcukorral hintett sütőpapírra fordítjuk. A sütőpapírokat óvatosan lehúzzuk.

6. Krém: A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük.  A pudingot a tej a cukor és az aroma hozzáadásával, a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. A beáztatott zselatinlapot és a rumot a még forró pudinghoz keverjük. A zselésedésig a pudingot többször megkeverve hagyjuk kihűlni. (Közben elkészítjük a bevonatot).

7. Bevonat: A málnaszemeket, a cukorral, a citrom levével, és a vízzel pürésítjük, majd átpaszirozzuk. Hozzáadjuk a tortazseléket és a tasakon feltüntetett utasítás szerintelkészítjük. A szelét többször megkeevrve hagyjuk hülni. A tejszínt felverjük és óvatosan a kihűlt krémhez keverjük. A leveles tésztaköré kapcsos sütőkeretet helyezünk és a krém harmadát egyenletesen elsímitjuk rajta. A még félig folyós állaptban lévő bevonat harmadát foltokban a krémre kanalazzuk. Egy piskótalappal lefedjük. A piskótát a maradék krémmel bevonjuk, a bevonatot foltokban rákanalazzuk és a süteményt 4 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A tortát ízlés szerint a szív alakú motivumokkal díszítjük.

Tipp: A leveles tészta sütés előtt vazzel picit locsoljuk meg és porcukorral hintsük.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 479
Tegnapi: 74
Heti: 1 154
Havi: 3 546
Össz.: 787 616

Látogatottság növelés
Oldal: Dr. oetker torta
tuti receptek - © 2008 - 2024 - konyvesrecepteket.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »