Csokoládés palacsinta szilvával
Hozzávalók: tésztához: 500 ml tej, 1 tojássárgája, 2 evőkanál olaj, 1 tasak csokoládé izű pudingpor, 20 gramm liszt
Töltelékhez: 350 gramm magozott szilva, 80 gramm cukor, 5 evőkanál víz, fahéjreszelék, 3 evőkanál rum
Egyéb a sütéshez olaj, a díszítéshez porcukor.
1. A magozott szilvát a cukorral, a vízzel és a fahéjjal összekeevrjük és lassan szétfőzzük. Leveszük a tűzről, a rumot hozzáadjuk, és melegen tartjuk.
2. A tejet a tpjással, a tojássárgájával és az olajjal jól összekeverjük. A pudingport és a lisztet hozzáadjuk és sima, sűrű állaguvá keverjük. 1/2 órát állni hagyjuk.
3. Egy tepsibe (kb. 25 cm átmérő) egy kis étolajat öntünk és felmelegítjük. A tésztából kisütjük a palacsintákat (kb. 3 percig)
4. A kész palacsintákon a töltelékeket szétterítjük összehajtogatjuk és porcukorralmeghintjük.