Mézes zabpehelytallér
Hozzávalók: 15 dkg zabpehely, 10 dkg teljes kiörlésű liszt, 1 csomag sütőpor, 12,5 dkg hideg vaj, 12,5 dkg méz, 1/2 citrom reszelt héja, 5 dkg darált mandula vagy dió, 5 dkg szezámmag
A lisztet, zabpelyhet és a sütőport összekeverjük. Belereszeljük a vajat a lisztbe, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a mézet, a mandulát és a szezámmagot. Alaposan összegyútjuk, és kb. 4 cm-es átmérőjű hengert formálunk belőle. Hagyjuk pihenni, amíg a sütő felmelegszik 170 C-ra, majd felvágjuk a hengert 1/2 cm-es tallérokra. Vajazott sütőrácsra vagy sütőlapapírral bélelt lapos tepsibe helyezzük őket, és 10 percre betesszük a forró sütőbe. Fémrácsra téve hagyjuk kihűlni a kekszeket.