Sziévalekváros kukoricalepény
Hozzávalók: 40 dkg kukoricadara, só, 1 vaníliás cukor, 4 tojás, mazsola, 1 sütőpor, 2 dl kefír, 2 citrom, 5 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 5 dkg liszt, 20 dkg szilvalekvár
Egy nagy tálba beletesszük a kukoricadarát és hozzátesszük az egész tojásokat, a sót, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a citromok lereszelt héját, és összekeverjük. Öntsük hozzá a kefírt, majd a sütőport és a kristálycukrot. Alaposan dolgozzuk össze, majd lisztezett deszkán nyújtsuk kb. 2 cm vastagságúra. Tegyük egy kivajazott tepsibe, és 180 C-ra előmelegített sütőben süssük meg. Tálaláskor felkockázzuk és a szilvalekvárral díszítjük.