Fagylalt alaprecept
Hozzávalók: 6 tojássárgája, 25 dkg porcukor, 3 dl tej, 2 dl tejszín
ezen kivül:
Vanília fagylalthoz: 1 mokkáskanál vaníliaaroma
Puncsfagylalthoz: 1 mokkáskanál rumaroma
Csokoládéfagylalthoz: 12 dkg reszelt étcsokoládé és 12 dkg kakaó
Dió/mandula/mogyoró/pisztáciafagylalthoz: 25 dkg darált dió/mandula/pisztácia
Kávéfagylalthoz: 1 dl erős feketekávé
Elkészítés:
Vanília vagy puncsfagylalt:
A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, hozzáöntjük a tejet, tejszínt és az aromát. Állandó kevergetés közben felforraljuk, és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik.
Ezután hűlni hagyjuk. Közben többször megkevergetjük. (Ha csomós marad, átpaszírózzuk.) 1-2 órára betesszük a mélyhűtőbe.
A puncsfagylaltba lehűlés után rumba áztatott mazsolát is keverhetünk.