Áfonyás-fehércsokis tallér
Hozzávalók: 14 dkg liszt, 1/2 teáskanál sütőpor, 1/4 teáskanál só, 8 dkg zabpehely, 12,5 skg puha vaj, 8 dkg barnacukor, 10 dkg kristálycukor, 1 tojás, 1/2 teáskanál vaniliaaroma (vagy vaniliás cukor) 7,5 dkg aszalt áfonyaa, 5 dkg vágott (héj nélküli) mandula, 15 dkg fehér csokoládé
Összekeverjük a lisztet a sütőporral, sóval és a zabpehellyel. A vajat krémesre keverjük a kétfajta cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a vaniliát. A lisztes és a vajas részt összekeverjük, hozzáadjuk az aprított csokoládét, vágott mandulát és az áfonyát. Az egészet percre a hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjuk 175 C-ra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztából teáskanálnyit kiveszünk, és a kezünkkel golyóvá formázzuk. Kellő távolságban elhelyezzük őket a sűtőpapíron. A golyókat villával lelapítjuk. A kekszeket 12-15 percig sütjük. A sütőböl kivéve egy kis ideig várunk, mielőtt levesszük a tepsiről, mert lazák. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.