Kelt baracklekváros fánkocskák
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 csipet só, 2 evőkanál cukor, 2 tojás, 1 dkg élesztő, langyos tej, 3 dkg vaj, 0,5 dl olaj a sütéshez, 1 kisüveg baracklekvár, 0,5 dl barackpálinka, porcukor, citromfű vagy menta a tálaláshoz
A lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, és annyi langyos tejet, hogy sűrű folyó tésztát kapjunk. Ezután belekeverjük az olvasztott vajat, majd letakarva 10 percet kelesztjük, megkeverjük, küllön fánksütőbe, vagy olajozott forró palacsintasütőbe egy-egy evőkanál kelt tésztát halmozunk, kerek formára ígazítjuk, és közepes tűzön mind a két oldalukat pirosra sütjük. Ha elkészültek, tányérra szedjük, majd a baracklekvárt a barackpálinkával elkeverjük. Tálaláskor a fánkocskákat a lekvárral összeragasztjuk, majd tányérra tesszük, a tetejükre is kanalazunk a lekvárból, megszórjuk porcukorral, és friss citromfűvel díszítjük.