Túrótorta
Tésztához: 250 gramm búzaliszt, 1 kávéskanál sütőpor, 160 gramm margarin, 80 gramm porcukor, 1 tasak vanillincukor.
Töltelékhez: 1 kg túró, 6 tojás, 300 gramm porcukor, 40 gramm kukoricakeményítő, 30 gramm gríz, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 teáskanál citrom aroma, 1 csomag vaníllincukor, 180 gramm margarin
Díszítés: porcukor
1. A kapcsos tortaforma (24 cm átmérőjű) aéját sütőpapírral kibéleljük vagy az egész formát kivajazzuk és kilisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
2. Tészta: A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozávalót és konyhai robotgéppel sima tésztává dagasztjuk.
3. A tészta felét elnyújtjuk és kivajazott, enyhén lisztezett kapcsos sütőformába tesszük. A tészta másik feléből hengert formázunk és a sütőkapocs belső részére igazítjuk peremig. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt elősütjük.
Alsó és felső sütés kb. 180 C
Légkeveréses kb. 160 C
Gáz 2-3 fokozat (előmelegített)
Sütési idő kb. 10 perc
4. Töltelék: A hozzávalókat a fenti sorrendben egy keverőedénybe tesszük és konyhai robotgéppel sima masszává keverjük. A masszát a sütőformába töltjük és egyenletesen elsímitjuk. A sütőformát a sütő alső részébe visszatoljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés kb. 180 C
Légkeveréses: kb. 160 C
Gáz 2-3 fokozat (előmelegített)
Sütési idő kb. 70 perc
5. Sütés után a süteményt egy hegyes kés segítségével a formától meglazytjuk, és a formmában hagyjuk kihűlni. A kihűlt tortát porcukorral hintjük.