Borkocsonya
Hozzávalók: 7 fehér zselatinlap, 10 dkg cukor, 5 dl száraz fehérbor, 10-10 szem fehér és kék szőlő, 1 körte, 2 alma vagy őszibarack, 6 mentalevél, 1 citrom. Az öntethez: 3 dl natúr joghurt, 3 evőkanál méz, 4 evőkanál maraschino likőr, 1 lime reszelt héja
A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe. Egy másik edénybe a bort és a cukrot kb. 1 dl vízzel forraljuk össze, és tegyük félr ehűlni. Mikor langyosra hűlt, keverjük el a lecsepegtetett zselatinnal. A szőlőszemeket mossuk meg. A körtét és az almákat (őszibarackot) hámozzuk meg és vágjuk fel apró kockákra, majd kevés citromlével locsoljuk meg, forgassuk össze. Egy szögletes téglalap vagy őzgerincformát béleljünk ki folpakkal, helyyezzük az aljába sorban néhány mentalevelet. Öntsünk rá kb. 3 miliméternyi boros keveréket, és hútőszekrényben dermesszük meg. A megdermedt rétegre szórjuk rá a gyümölcsöket és öntsük rá a megmaradt zselatinos bort. A tetejére tegyünk vékony szeletekre vágott citromkarikát, vagy ízlés szerint egyéb gyümölcsszeleteket. Tegyük hütőszekrénybe. Ha teljesen megdermedt, fordítsuk ki a borkocsonyát egy tálra. Keverjük össze sz öntet hozzávalóit, és tálaljuk a felszeletelt borkocsonya mellé.