Csokoládés-mazsolás aprósütemény
Hozzávalók: 1 csésze vaj kétfelé osztva, 2 1/4 csésze liszt, 1/2 teáskanál sütőpor, 1/4 teáskanál só, 1 1/2 csésze cukor, 2 nagy tojás, 2 teáskanál víniliás cukor, 1 1/2 csésze mazsola, 1 csésze apróra vagdalt félédes vagy egyéb tortabevonó csoki, 1/2 csésze apróra tört csokoládé
A fél csésze vajat, a cukrot a vaniliás cukrot és a tojásokat habosra keverjük. Beletesszük az előzőleg gőz felett megolvasztott és langyosra hűlt csokoládét, melyhez olvasztáskor hozzátesszük a vaj másik felét. Alaposan összeverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a sót, majd a mazsolát és a csokoládédarabokat. A masszából teáskanállal kis halmokat rakosgatunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kb. 3 cm távolságra. Előmelegített sütőben 180 C-on, kb. 15 perc alatt készre sütjük.