Almás sütemény
Hozzávalók: 1 dl zabpehely, 1 dl liszt, 2 evőkanál cukor, 10 dkg vaj, 2 dl tej, 1 dl habteszín, 1/2 csomag sütőpor, 2 dkg vaj a kikenéshez, 4 savanykás alma, 1 kiskanál őrölt fahéj
A zabpelyhet, a lisztet, a cukrot, az olvasztott vajat, a tejet és a tejszínt habüstbe öntjük,és vízgőzfürdő felett sűrű krémesre főzzük. Ezután belekeverjük a sütőport, majd egy tepsit kivajazunk, a megmosott, kimagozott almákat héjastul fél centi vastag szeletekre vágjuk, és a felével kibéleljük a tepsi alját. Ezután megszórjuk fahéjjal, ráöntjük a tésztát, elsimítjuk, befedjük a szeletelt alma másik felével, ezt is megszórjuk kevés fahéjjal, és 180 C-os sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült az almás sütemény, pár percet pihentetjük, majd kockákra vágva tálaljuk, és almaszeletekkel, citromfűvel díszíthetjük.