tuti receptek

Házisüteményektől a sós süteményeken, desszerteken át a fagylaltokig. A receptek feltöltés alatt

Gesztenyetorta

Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg cukor, 8 dkg vaj, 20 dkg natúr gesztenyepüré, 0,5 csomag sütőpor, 12 dkg liszt, vaj, liszt a forma kikenéséhez, beszórásához. A habhoz: 3 dl 30 %-os habtejszín, 1 csomag habfixáló, 2 evőkanál porcukor, 1 mokkáskanál vaníliaaroma, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, friss menta a díszítéshez

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd  hozzáadjuk a puha vajat, belekeverjük, ezután a gesztenyepürát tálkákban krémesre törjük, és a tojásos alaphoz adjuk. Végül magszórjuk a sütőporral elkevert liszttel, a tojásfehérjékből vert kemény habbal lazán összeforgatjuk, és vajazott, lisztezett tortaformába öntjük. Elígazitjuk, majd 180 C-os sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, és ha elkészült, a tortaformából rácsra téve kihűtjük. Közben a habhoz a hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a porcukrot, a vaníliaaromát, a fahéjat, és 10-20 percre hűtőbe tesszük. Tálaláskor a kihűlt gesztenyetortát a habzsákba kanalazott ízes habbal megdíszítjük, és jól behűtve cikkekre vágva kínáljuk. Ízlés szerint fahéjas porcukorral megszórva és friss mentával díszítjük. 




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 370
Tegnapi: 470
Heti: 840
Havi: 3 252
Össz.: 781 871

Látogatottság növelés
Oldal: Gesztenyetorta
tuti receptek - © 2008 - 2024 - konyvesrecepteket.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »