Gesztenyetorta
Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg cukor, 8 dkg vaj, 20 dkg natúr gesztenyepüré, 0,5 csomag sütőpor, 12 dkg liszt, vaj, liszt a forma kikenéséhez, beszórásához. A habhoz: 3 dl 30 %-os habtejszín, 1 csomag habfixáló, 2 evőkanál porcukor, 1 mokkáskanál vaníliaaroma, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, friss menta a díszítéshez
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, belekeverjük, ezután a gesztenyepürát tálkákban krémesre törjük, és a tojásos alaphoz adjuk. Végül magszórjuk a sütőporral elkevert liszttel, a tojásfehérjékből vert kemény habbal lazán összeforgatjuk, és vajazott, lisztezett tortaformába öntjük. Elígazitjuk, majd 180 C-os sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, és ha elkészült, a tortaformából rácsra téve kihűtjük. Közben a habhoz a hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a porcukrot, a vaníliaaromát, a fahéjat, és 10-20 percre hűtőbe tesszük. Tálaláskor a kihűlt gesztenyetortát a habzsákba kanalazott ízes habbal megdíszítjük, és jól behűtve cikkekre vágva kínáljuk. Ízlés szerint fahéjas porcukorral megszórva és friss mentával díszítjük.