Sonkás kifli
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 tojás, 1 kiskanál rum, hideg víz vagy tejföl, 20 dkg darált főtt-füstölt tarja, 2 dl tejföl, csipetnyi só, 1-2 főtt tojás, 2 ecetes uborka apróra vágva, köménymag
A lisztet a margarinnal, a tojássárgájával, a rummal és annyi tejföllel vagy vízzel összedolgozzuk, hogy rugalmas legyen, majd legalább egy órára (de lehet egy éjszaka is) hűtőbe tesszük. A tarját a tejföllel és a sóval összekeverjük. Adhatunk hozzá még főtt tojást vagy uborkát is. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd háromszögekre vágjuk. Megtöltjük a hússal, majd feltekerjük őket, és alakúra formázzuk. A kiflik tetejét megkenjük tojásfehérjével, köménymagot szórunk rá, és megsütjük.